Metselsteigers


Metselsteiger huren
Voor grotere (metsel)klussen kun je een metselsteiger huren. Deze stalen steigers hebben een brede vloerbreedte waardoor er meer werkruimte is. Je kunt zelfs met een kruiwagen over het steiger lopen. Zo kun je al het metselafval gemakkelijk verplaatsen in het steiger.

Een metselsteiger is het ideale bouwsteiger voor grotere klussen zoals metselwerkzaamheden. Deze stalen steigers hebben een brede vloerbreedte waardoor er meer werkruimte is. Hierdoor kun je ook met een kruiwagen over de vloerplaten lopen om bouwafval af te voeren. Een metselsteiger is in vele vormen en afmetingen op te zetten waardoor dit type steiger zeer geschikt is voor uiteenlopende klussen. De metselsteiger wordt wel eens verward met een gevelsteiger.

Je leest hier wat het verschil is tussen een metselsteiger en een gevelsteiger. Bovendien lees je er waar je op moet letten bij het huren van een metselsteiger. Mocht jouw vraag hier nog niet bij staan, dan kun je natuurlijk bellen. Wij helpen je graag.

Alles over metselsteigers
Op zoek naar de verhuur van metselsteigers? Dan is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Daarom hebben wij hier voor jou alle punten op een rijtje gezet.

Wat is een metselsteiger?
Metselsteigers of bouwsteiger zijn grote steigers aan de zijkant of rondom een woning. Een metselsteiger heeft een grote hoogte tussen de platforms waardoor bouwvakkers in een prettige houding kunnen metselen. De metselaar vermindert hierdoor de belasting op zijn of haar rug. Daarnaast resulteert de grote hoogte van een metselsteiger voor een betere doorloop bij langere mensen met veiligheidshelmen op.

Wat is het verschil tussen een metselsteiger en een gevelsteiger?
Zoals net verteld, heb je bij een metselsteiger meer ruimte. Hierdoor kun je ook met een kruiwagen over de vloerplaten lopen om bouwafval af te voeren. Een metselsteiger is in vele vormen en afmetingen op te zetten waardoor dit type steiger zeer geschikt is voor uiteenlopende klussen. De metselsteiger wordt wel eens verward met een gevelsteiger. De metselsteiger kan worden gebruikt als gevelsteiger, maar het grote verschil is de vloerbreedte. Waar de gevelsteiger smal is, is de vloerbreedte van een metselsteiger breder omdat er meer werkruimte benodigd is. Een smalle gevelsteiger wordt ingezet voor werkzaamheden als schilderwerk en voegwerk. Een metselsteiger vereist meer ruimte, zodat je groter materieel kunt gebruiken op de steiger.

Hoe bouw je een metselsteiger op?
Een metselsteiger opbouwen kan en mag niet iedereen. Hier zijn gespecialiseerde bedrijven en mensen voor die de bouwsteiger op de juiste manier veilig opbouwen. Uiteraard kan ABC Steigers dit verzorgen.

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel 0638220676